Doorzoek de website
Vind alles om fan van te worden
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Overnachten
Hotels
Campings op Texel
Vakantiehuizen
Appartementen en Chalets
Eten en drinken
Strandpaviljoens
Restaurants Texel
Uitgaan
Activiteiten
Evenementen
Excursies en trips
Musea
Winkelen
Over Texel
Natuurgebieden op Texel
Dorpen op Texel
Texelse producten

Suggesties: hotelrestaurantDe Koog

Het Cafeetje in Oosterend (1)
Het Cafeetje in Oosterend (1)

Ontdek waarom dit gezellige café in Oosterend een must-visit is op Texel

Soms zijn eenvoudige namen gewoon de beste. De oude Texelaars kozen er bijvoorbeeld voor om het dorp aan het oostelijke eind van het eiland ‘Oosterend’ te noemen en dat bleek een naam voor de eeuwigheid. Midden in dit idyllische dorp, volgens veel Texelaars het meest authentieke van hun eiland, vind je een cafeetje en dat heeft de nuchtere naam ‘Het Cafeetje’ gekregen. Gewoon, omdat dát de beste naam is voor deze plek. Het is trouwens gelegen aan een mooi oud plein met een kerk in het midden, dat plein noemen ze hier ‘Kerkplein’…

Wie Het Cafeetje bezoekt begrijpt meteen dat de aandacht hier naar ándere zaken is uitgegaan. Naar een goede bierkaart bijvoorbeeld. Als je binnenkomt zie je meteen de verschillende tapkranen, met onder meer bier uit het eigen dorp. Er is ook aandacht voor lekkers bij de koffie: zelfgemaakte ‘appelplaatkoek’, trouwens óók al zo’n nuchtere benaming voor iets dat toch wel heel bijzonder is. Wie wat langer in Het Cafeetje blijft zitten, want eentje is geentje en je zit hier toch best, die ondekt vanzelf dat er evenzeer aandacht uitgaat naar een rijke menukaart, met gevarieerde gerechten, vers bereid in de eigen keuken. Ideaal voor een stevige lunch halverwege een fietstocht over Texel, maar ook perfect voor een diner dat de hele avond duren mag.

Aandacht dus, dáár gaat het om in Het Cafeetje. Aandacht voor goede producten, aandacht voor elkaar. Geen ander café op Texel ademt zo sterk de sfeer van een echte dorpskroeg. Dit is de huiskamer van Oosterend, waar dorpsbewoners en gasten van de Overkant samen genieten van alles wat lekker is. En van de zon natuurlijk, want met twee terrassen, één aan de voorkant en één aan de achterkant, zorgen ze er in Het Cafeetje wel voor dat ze niet één zonnestraal hoeven te missen.

Meer informatie over Het Cafeetje? Klik hier!

Meer blogs

 

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp